Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Ab ovo - czyli jajunio wg Buni

Jajka na twardo w sosie koperkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie delikatne danie postne . Ja podaje z ziemniakami puree i surówką

Jajka na twardo w sosie koperkowym

Składniki:

Jajka na twardo w sosie koperkowym

 

  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki pokrojonego kopru
  • 2 płaskie łyżki mąki
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki
  • sól
  • sok z cytryny
  • cukier
  • 2 jajka

 

Sposób przygotowania:

Jajka na twardo w sosie koperkowym
Rozpuścić masło w garnuszku , wsypać koper – chwilę smażyć mieszając . Dodać mąkę . Zamieszać. Rozprowadzić śmietanką . Ogrzewać aż sos zgęstnieje. Doprawić solą , cukrem i sokiem z cytryny do smaku. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek .Gorące podawać z sosem , ziemniakami puree i surówką

Tagi:

jajko jajka jajka