margro

margro

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Jajka nadziewane tuńczykiem wg margo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naprawde dobry przepis!!!! Serdecznie polecam!!!

Jajka nadziewane tuńczykiem wg margo

Składniki:

Jajka nadziewane tuńczykiem wg margo

 

  • 8 jajek
  • 15 dag tuńczyka z puszki
  • 4 łyżki majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • trójkątny topiony serek śmietankowy
  • czerwony kawior
  • kilkanaście winogron
  • kilka gałązek notki pietruszki

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane tuńczykiem wg margo
Ugotować jajka na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupki i przekroić na pól. Wyjąć ostrożnie żółtka. Przetrzeć je przez sito i wymieszać z tuńczykiem, serkiem topionym, majonezem oraz musztardą. Masę przełożyć do szprycki, wycisnąć dekoracyjnie do połówek jajek. Jajka udekorować czerwonym kawiorem, połówkami winogro i natką pietruszki.