Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jaka faszerowane to dobry pomysł na zimną przekąskę

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka

Składniki:

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • 8 jajek,
  • 2 łyżki siekanego szczypiorku,
  • 2 łyżki majonezu,
  • sól,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać przekroić na połówki, wyjąć żółtka. Następnie żółtka zmielić w maszynce do sera dodać do majonezu i dokładnie wymieszać. Tuńczyka osączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem, połączyć z majonezem, wsypać posiekany szczypiorek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Do białek nałożyć farsz, ozdobić według uznania.

Tagi:

jajko sosy jajka