czarna landryna

czarna landryna

Kucharz
[Przepisów: 2]

Jarmuż z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwy przepis z wykorzystaniem jarmużu.

Jarmuż z marchewką

Składniki:

Jarmuż z marchewką

 

 

Sposób przygotowania:

Jarmuż z marchewką
Jarmuż jest najlepszy, gdy trochę przemarznie. Wtedy oskubać młode liście, wypłukać dobrze w zimnej wodzie i ugotować. Gdy będzie miękki, odcedzić, posiekać drobno. Marchew i cebulę utrzeć na tarce, zmieszać z jarmużem w rondlu. Roztopić pokrojoną w kostkę słoninę, wsypać mąkę, wymieszać z jarmużem, podlać kilkoma łyżkami rosołu i razem dusić. Na półmisku obłożyć szynką lub inną wędliną.