Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Jarzynowy gulasz wieprzowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso opłukać, pokroić na małe kawałki posolić i oprószyć mąką.

Jarzynowy gulasz wieprzowy

Składniki:

Jarzynowy gulasz wieprzowy

 

Sposób przygotowania:

Jarzynowy gulasz wieprzowy
Mięso opłukać, pokroić na małe kawałki posolić i oprószyć mąką. Przesmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu zrumienić pokrojoną w piórka cebulę. Do mięsa wlać 1/8 litra wody i dusić pod przykryciem, na bardzo małym ogniu do miękkości. Warzywa zetrzeć na tarce o dużych otworach. Gdy mięso jest półmiękkie, włożyć warzywa, cebulę i liść laurowy. Dusić na małym ogniu, często mieszając i podlewając wodą. Gulasz zaprawić resztą mąki, dodać pieprz i sól do smaku, doprowadzić do wrzenia.