Sposób przygotowania:
Hortex Jarzynowa zupa krem z nutką kokosu
W garnku zagotować 2 l wody, posolić i wrzucić mieszankę warzyw.
Od momentu zagotowania gotować ok 10 min (warzywa powinny być jeszcze jędrne).
Zdjąć z palnika, odłożyć kilka łyżek warzyw (najlepiej tyle ile porcji zupki).
Resztę pozostawić do ostygnięcia.
Warzywa razem z wywarem zmiksować na krem. Następnie przełożyć do garnka i podgrzać. Dodać mleczko kokosowe i wymieszać (już nie gotować). Zupkę przyprawić papryką ostrą (dałam płaską łyżeczkę) i w razie potrzeby jeszcze solą i pieprzem.
Przelać do miseczek, do każdej porcji włożyć łyżkę odłożonych wcześniej warzyw, podawać.
Od momentu zagotowania gotować ok 10 min (warzywa powinny być jeszcze jędrne).
Zdjąć z palnika, odłożyć kilka łyżek warzyw (najlepiej tyle ile porcji zupki).
Resztę pozostawić do ostygnięcia.
Warzywa razem z wywarem zmiksować na krem. Następnie przełożyć do garnka i podgrzać. Dodać mleczko kokosowe i wymieszać (już nie gotować). Zupkę przyprawić papryką ostrą (dałam płaską łyżeczkę) i w razie potrzeby jeszcze solą i pieprzem.
Przelać do miseczek, do każdej porcji włożyć łyżkę odłożonych wcześniej warzyw, podawać.