agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Jesienne leczo

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

przepyszna jesienna potrawka:)

Jesienne leczo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jesienne leczo

 

Sposób przygotowania:

Jesienne leczo
Warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Ziemniaki pokroić w grubsze talarki. Cukinię w kostkę. Połowę kabaczka w plastry a następnie w większą kostkę. Marchewkę oskrobać , pokroić w talarki. Dudhi obrać - skórka jest dość twarda i pokroić w dowolnej wielkości kostkę. Pieczarki pokroić w ćwiartki. Pomidory sparzyć , obrać ze skórki, pokroić. W głębokiej patelni rozgrzać 50 ml oleju. Dodać ziemniaki, podsmażyć. Następnie dodać cukinię i kabaczek. Całość podsmażać około 10 minut. Przełożyć ( wraz z wytworzonym sokiem i resztkami oleju) do większego garnka. Dodać pozostałe warzywa, przyprawy oraz sok pomidorowy. Dokładnie wymieszać, zmniejszyć ogień i dusić do miękkości warzyw. Smacznego:)
Jesienne leczo
wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć
Jesienne leczo
w głębszej patelni podsmażyć ziemniaki cukinię i kabaczek
Jesienne leczo
marchewkę pokroić w plasterki pieczarki w ćwiartki
Jesienne leczo
wszystkie składniki połączyć i dusić do miękkości warzyw