Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 343]

Omlet pszenny na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Lekki biszkoptowy omlecik na słodko - idealny na śniadanie np. z dodatkiem ulubionego dżemu owocowego lub twarożku.

Omlet pszenny na słodko

Składniki:

Omlet pszenny na słodko

 

Sposób przygotowania:

Omlet pszenny na słodko
Jajka wybić ze skorupek i oddzielić białka od żółtek. Żółtka rozetrzeć z cukrem waniliowym. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z żółtkami.

Dodać przesianą mąkę i wymieszać bez użycia miksera.

Masę wylać na patelnię z rozpuszczonym klarowanym masłem i nakryć pokrywką.

Kiedy spód się lekko zrumieni ostrożnie odwrócić i dosmażyć drugą stronę. Podawać z dodatkiem dżemu albo twarożku.

Tagi:

omlet danie