Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

Ogórki po meksykańsku z chili

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

coś dla smakoszy ostrego................

Ogórki po meksykańsku z chili

Składniki:

Ogórki po meksykańsku z chili

 

  • 2,5 kg ogórków
  • 1,5 główki czosnku
  • 4 pełne łyżki soli
  • 3 łyżeczki chili
  • 1,2 kg cukru
  • 8 łyżek oleju
  • 1,5 szklanki octu

Sposób przygotowania:

Ogórki po meksykańsku z chili
Ogórki pokroić w ukośne plastry, zasypać solą , pozostawić na 6 godzin . Nastepnie posypać przyprawą chili i rozgniecionym czosnkiem . Zagotować ocet z cukrem , dodać olej , ostudzić . Zalać ogórki , odstawić na 12 godzin . Ogórki przełożyc do słoików , dopełnic zalewa pasteryzowac przez 6-10 minut.

Tagi:

ogórki