mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Ogórki z pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ogórki doskonale nadają się jako dodatek do obiadu na zimę

Ogórki z pietruszką

Składniki:

Ogórki z pietruszką

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki z pietruszką
Ogórki wymyć, obrać i pokroić w cienkie krążki. nasolić i odstawić na ok. pół godziny. W tym czasie cebulę pokroić w paseczki i sparzyć gorącą wodą. Gdy odcedzimy ogórki z wody, dodajemy cebulę i gotujemy zalewę. Do garnka wlewamy ocet, wodę, dosypujemy cukier, liście i ziele i pietruszkę. Zagotowujemy i mieszamy z ogórkami. Słoiki myjemy i parzymy. Nakładamy sałatkę. Pasteryzujemy ok. 30 minut duże słoiki i 15 minut małe. Sałatka doskonała do ziemniaków.Smacznego.

Tagi:

ogórki