jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Orzechowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Orzechy z kremem - super ciasto

Orzechowiec

Składniki:

Orzechowiec

 

Sposób przygotowania:

Orzechowiec
Składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 2 części.

Jedną część piec w piekarniku 20-25 minut.

Drugą włożyć do lodówki.

Składniki na farsz rozpuścić i chwilę pogotować.

Wyjąć z lodówki drugą część ciasta, rozłożyć na blasze, na to nałożyć farsz orzechowy.

Piec ok. 20minut.

W 1,5 szklanki mleka ugotować budyń.

Ostudzić. margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodawać zimny budyń.

Przełożenie ciasta: ciasto, masa z budyniem, ciasto, farsz orzechowy.

Najlepszy po 2 dniach.