SUPERPRZEPIS

Orzechowo-kawowe żeberka Eli

  • eli_555
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6
Orzechowo-kawowe żeberka Eli

Duszone żeberka w nowym wydaniu,orzechowo- kawowe,warte wypróbowania.

Składniki:

Orzechowo-kawowe żeberka Eli

 

Sposób przygotowania:

Orzechowo-kawowe żeberka Eli
Żeberka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na porcje z jedną kostką.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Orzechy drobniutko zmiksować w malakserze.W brytfance rozgrzać olej,dodać żeberka i obsmażyć ze wszystkich stron.Do żeberek dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwilę smażyć razem.Kawę rozpuścić w 500 ml wody i wlać do żeberek.Dodać przyprawę do żeberek,sól i pieprz do smaku.Dusić żeberka do miękkości około 50-60 minut.Pod koniec duszenia dodać orzechy włoskie i jeszcze chwilę dusić.Miękkie żeberka wyjąć z sosu na półmisek i zabespieczyć przed wystygnięciem.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Sos podawać osobno w sosjerce.Smacznego!