renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Łosoś w fajnej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna i zdrowa ryba w ziołach.

Łosoś w fajnej panierce

Składniki:

Łosoś w fajnej panierce

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w fajnej panierce
Rybę należy umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie każde dzwonko łososia opruszyć solą i pieprzem. Przygotować panierkę z bułki tartej, czosnku granulowanego i listków rozmarynu. W osobnym naczyniu rozbić jajko i panierować łososia w jajku i panierce czosnkowo-rozmarynowej, a następnie smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z ziemniakami z wody i dowolną surówką.

Tagi:

jajko tarta jajka