tomek

tomek

Kucharz
[Przepisów: 5]

Łososiowy tatar

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

najlepszy tatar z łososia, już chyba się tutaj przewinęło takie danie, ale podaje moją recepturę wypróbowaną:)

Łososiowy tatar

Składniki:

Łososiowy tatar

 

Sposób przygotowania:

Łososiowy tatar
Przemrożonego łososia skrobie nożem (takim od sztućców z ząbkami..w sumie można zmielić), przy okazji oddzielają sie w ten sposób włókna. Dodaję ząbek czosnku zmiażdżony w prasce, maggi, sól, pieprz i koperek posiekany, żółtka. Wymieszac. Można dodać kawior, ale jak ktos nie lubi to i tak smakuje wyśmienicie. Podawać po kilkudziesięciu minutach leżakowania w lodówce skropione sokiem z cytryny. smacznego