Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Łososiowe szaszłyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Soczyste, aromatyczne szaszłyki grillowane z łososia z musztardą dijon- proste i niezwykle szybkie w przygotowaniu

Łososiowe szaszłyki

Składniki:

Łososiowe szaszłyki

 

 

 

  • 1 czubata łyżecza musztardy dijon

 

  • 1 łyżka octu winnego

 

  • 1 łyżka sosu sojowego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Łososiowe szaszłyki
Łososia bez skóry kroimy w paski o grubości 1,5-2,5 cm.Do oleju dodajemy miód, musztardę, sos sojowy oraz ocet winny. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy szczyptą soli i dużą szczyptą pieprzu.Marynatą zalewamy łososia, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Każdy pasek łososia nadziewamy na długą wykałaczkę, nadając kształt szaszłyka. Grillujemy ze wszystkich stron na rumiano na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Tagi:

sosy