anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Łazanki z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo szybkie danie na obiad , polecam gdy czas Was goni a w brzuchu jest pusto. U mnie znikły w mgnieniu oka.

Łazanki z mięsem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Łazanki z mięsem

 

  • 200 g makaronu łazankowego
  • 400 g mięsa mielonego
  • 400 g kapusty kiszonej
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • Sól
  • pieprz
  • 2 listki laurowe
  • 1 ząbek czosnku

 

Sposób przygotowania:

Łazanki z mięsem
Na patelni rozgrzać olej i zrumienić pokrojoną cebulę dodać mięso i usmażyć na złoty kolor często mieszając pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawić. Kapustę zalać szklanką wody i gotować około 20 minut z listkami laurowymi następnie odcedzić. Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Wszystkie składniki dać do garnka i dokładnie wymieszać doprawić do smaku
Łazanki z mięsem
przygotowanie zajmuje naprawdę nie wiele czasu

Tagi:

mięso makaron