Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Łazanki z kiszonej kapusty i mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybki i smaczne łazanki z mięsem mielonym

Łazanki z kiszonej  kapusty i mielonego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łazanki z kiszonej kapusty i mielonego

 

  • ½ kg kapusty kiszonej
  • ½ kg mięsa mielonego
  • Mała cebula
  • Około szklanka makaronu łazanki
  • Sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Łazanki z kiszonej kapusty i mielonego
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dante (do wody można dodać łyżkę oliwy jednak nie jest to konieczne), odcedzamy i przepłukujemy zimna wodą. Kapustę kiszona kroimy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę podsmażamy z mięsem mielonym, dodajemy ugotowana kapustę kiszoną i doprawiamy sola i pieprzem, następnie dodajemy ugotowany makaron – dokładnie wymieszać, przesmażyć razem przez około 3 minuty. Doprawić do smaku Smacznego
Łazanki z kiszonej  kapusty i mielonego
Kapustę kiszoną kroimy i gotujemy w osolonej wodzie
Łazanki z kiszonej  kapusty i mielonego
Na [patelni podsmażamy cebulkę z mięsem, dodajemy kapustę i pieprz
Łazanki z kiszonej  kapusty i mielonego
kapustę mieszamy z mięsem i przesmażamy
Łazanki z kiszonej  kapusty i mielonego
Na koniec dodajemy ugotowany makaron - dokładnie wymieszać