iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Leczo po mojemu -szybko i smacznie

Leczo po mojemu

Składniki:

Leczo po mojemu

 

  • 2 szt kabaczek,
  • 1 szt cebula,
  • 3 łyżki pomidory w puszce,
  • pieprz,
  • olej do smażenia,
  • 1 szt papryka zielona,
  • 1 szt papryka żółta,
  • 35 dag kiełbasa,
  • Kucharek na lato
  • Fix Leczo knorr

 

Sposób przygotowania:

Leczo po mojemu
Kabaczka obieramy z skórki przecinamy i wyciągamy łyżka pestki. Kroimy w dużą kostkę . Cebulkę obieramy i siekamy drobno . Na patelni na oliwie ok 2 łyżki podsmażamy cebulkę . Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbaskę podsmażamy . Dodajemy pokrojoną paprykę . Kabaczka przelewamy wrzątkiem i zostawiamy go chwilę w gorącej wodzie. Odcedzamy i dodajemy na patelnię . Mieszamy składniki . Dodajemy kucharka do smaku i fix leczo knorr. Doprawiamy słodką papryką w proszku do smaku . Mieszamy . Dodajemy pomidory z puszki bez skórki zmiksowane lub przecier pomidorowy . Mieszamy i dusimy jeszcze kilkanaście minut . Doprawiamy pieprzem .Podajemy z pieczywem