Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Leczo z boczniakami i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Leczo warzywne z kiełbasą i boczniakami jest bardzo smaczne i sycące. Podawać na ciepło z pieczywem.

Leczo z boczniakami i cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z boczniakami i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Leczo z boczniakami i cukinią
Na rozgrzanej 1 łyżce oleju zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone boczniaki, podsmażyć. Na pozostałym oleju poddusić pokrojoną w słupki paprykę. Cukinię pokroić w kostkę, wsypać do garnka, dodać podsmażoną paprykę, wlać odrobinę wody i dusić przez kilka minut. Obraną z osłonki, pokrojoną kiełbasę zrumienić na patelni. Do pół miękkich warzyw wsypać boczniaki, rumianą kiełbasę, obrane ze skórki pokrojone pomidory. Dusić pod przykryciem do miękkości warzyw. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek. Doprawić do smaku przyprawą jarzynka, cukrem i pieprzem, wymieszać, zagotować.
Leczo z boczniakami i cukinią
Umyte pod bieżącą wodą boczniaki pokroić w słupki
Leczo z boczniakami i cukinią
Podsmażyć na rozgrzanym oleju razem z cebulą
Leczo z boczniakami i cukinią
Pokrojoną w kostkę cukinię wsypać do garnka
Leczo z boczniakami i cukinią
Dodać pozostałe składniki doprawić do smaku