iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Leczo z dodatkiem kiszonego ogórka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Leczo wyszło aromatyczne i pyszne z dodatkiem bułki stworzyło pożywny posiłek bez większego trudu przygotowany.

Leczo z dodatkiem kiszonego ogórka

Składniki:

Leczo z dodatkiem kiszonego ogórka

 

  • 2 większe cukinie
  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 1 zielona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 pomidory
  • 2 większe kiszone ogórki
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 kg kiełbasy śląskiej lub zwyczajnej
  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • 1/2 łyżeczki rozgniecionych ziaren kolendry
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Leczo z dodatkiem kiszonego ogórka

ETAP 1:

Leczo z dodatkiem kiszonego ogórka
Cukinii nie trzeba obierać wystarczy tylko dobrze ją umyć.

Cebulę pokroić w piórka, a czosnek w plasterki, następnie w dużym rondlu rozgrzać olej i podsmażyć delikatnie cebulę z czosnkiem, dodać pokrojona w kostkę cukinię i paprykę pokrojona w paseczki, wymieszać i całość smażyć kilka minut.

Bulion wlać do podsmażonych warzyw, dosypać wszystkie przyprawy i pod przykryciem dusić około 10 minut.

ETAP 2:

Leczo z dodatkiem kiszonego ogórka
Kiełbasę pokroić i pdsmażyć na patelni.

w trakcie dodać pokrojoną w plasterki i podsmażoną na patelni kiełbasę.

ETAP 3:

Leczo z dodatkiem kiszonego ogórka
Warzywa nie mają być bardzo miękkie wtedy jest najlepsze.

Pomidory obrać i pokroić w kostkę, dodać do garnka razem z koncentratem dopiero jak cukinia będzie miękka, całość gotować kilka minut na koniec dodać ogórki pokrojone w małą kosteczkę i doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem i ostrą papryką.