Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Leczo z fasolką szparagową 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Leczo z fasolką szparagową najlepiej podawać z ryżem

Leczo z fasolką szparagową 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z fasolką szparagową 5

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z fasolką szparagową 5
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Cukinię umyć dokładnie, odciąć końce. Pokroić w dowolne kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zeszklić. Dodać cukinię i chwilę razem smażyć. W międzyczasie dorzucić obraną ze skórki czerwoną paprykę (użyłam mrożonej). Gdy cukinia lekko zmięknie dołożyć do rondla pomidory z puszki razem z sokiem. Doprawić solą, papryką słodką i ostrą i dusić chwilę razem. W międzyczasie obgotować fasolkę szparagową. Odcedzić, wrzucić do rondla. Zamieszać i dusić kilka minut razem.
Leczo z fasolką szparagową 5
Cebulę obrać pokroić w kostkę Cukinię umyć dokładnie odciąć końce Pokroić w dowolne kawałki Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę i zeszklić Dodać cukinię i chwilę razem smażyć W międzyczasie dorzucić obraną ze skórki czerwoną paprykę
Leczo z fasolką szparagową 5
Gdy cukinia lekko zmięknie dołożyć do rondla pomidory z puszki razem z sokiem
Leczo z fasolką szparagową 5
Doprawić solą papryką słodką i ostrą i dusić chwilę razem
Leczo z fasolką szparagową 5
W międzyczasie obgotować fasolkę szparagową Odcedzić wrzucić do rondla Zamieszać i dusić kilka minut razem