polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Legumina ze śmietaną i czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Legumina ze śmietaną i czekoladą

Legumina ze śmietaną i czekoladą

Składniki:

Legumina ze śmietaną i czekoladą

 

  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • 500 ml śmietanki
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 7 jajek
  • 4 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Legumina ze śmietaną i czekoladą
Oddzielić żółtka od białek. Ubić żółtka z cukrem. Czekoladę zetrzeć. Wsypać do ubitych żółtek. Dodać mąkę roztartą ze śmietaną. Z białek ubić pianę. Dodać do masy. Wymieszać. Wlać do natłuszczonej formy oprószonej bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C przez 25 minut.