Sposób przygotowania:
Leon
BISZKOPT JASNY;Białka ubic na sztywno dodac cukie i zółtka.Dodac make zmieszana z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszac.Wlac do formy do pieczenia.Piec w temp.160-180*C przez około 30-40 minut.PLACEK MIODOWY;Wszystkie składniki wymieszac i zarobic ciasto.Podzielic na 2 czesci i upiec 2 placki w temp.160-180*C przez 40 minut.KREM BUDYNIOWY;Z mleka i cukru waniliowego i maki ugotowac budyn.Margaryne utrzec z cukrem pudrem na pulchna mase.Dodawc stopniowo ostudzony budynciagle ucierajac.Krem podzielic na 4 czesci.KREM Z JABŁEK;Obarane jabłka gotowc do mienkosci.Galaretki oddzielnie rozpuscic 1/2 szklanki wody.Usmazone jabłka podzelic na 2 czesci.Do 1 czesci dodac czerwona galaretke.Do 2 czesci żółta galaretke.PRZEŁOZENIE PLACKA;PLACEK MIODOWY+KREM BUDYNIOWY+KREM Z JABŁEK W GALARECE CZERWONEJ+KREM BUDYNIOWY+BISZKOPT JASNY+KREN BUDYNIOWY+KREM Z JABŁEK W GALAREDCE ŻÓŁTEJ+KREM BUDYNIOWY+PLACEK MIODOWY.
BEEA123