krysia12

krysia12

Szef Kuchni
[Przepisów: 22]

Leon

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo bardzo dobry i smaczny palce lizac

Leon

Składniki:

Leon

 

  • JASNY;6 jajek 1 szklanka maki 1 szklanka cukru 1 plaska łyzeczka proszku do pieczenia.
  • margaryny 2 łyzki miody stucznego 1 łyzeczka sody.2łyzki kwasnej smietany 10dag cukru zwykłego 1 jajko.
  • łyzki maki przennej 2 łyzki maki ziemniaczanej cukier waniliowy 1 kostka margaryny 1/2 litra mleka.
  • KREM JABŁKOWY;1kg jabłek 1 szklanka cukru 1 galaretka czerona 1 galaetka zółta

Sposób przygotowania:

Leon
BISZKOPT JASNY;Białka ubic na sztywno dodac cukie i zółtka.Dodac make zmieszana z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszac.Wlac do formy do pieczenia.Piec w temp.160-180*C przez około 30-40 minut.PLACEK MIODOWY;Wszystkie składniki wymieszac i zarobic ciasto.Podzielic na 2 czesci i upiec 2 placki w temp.160-180*C przez 40 minut.KREM BUDYNIOWY;Z mleka i cukru waniliowego i maki ugotowac budyn.Margaryne utrzec z cukrem pudrem na pulchna mase.Dodawc stopniowo ostudzony budynciagle ucierajac.Krem podzielic na 4 czesci.KREM Z JABŁEK;Obarane jabłka gotowc do mienkosci.Galaretki oddzielnie rozpuscic 1/2 szklanki wody.Usmazone jabłka podzelic na 2 czesci.Do 1 czesci dodac czerwona galaretke.Do 2 czesci żółta galaretke.PRZEŁOZENIE PLACKA;PLACEK MIODOWY+KREM BUDYNIOWY+KREM Z JABŁEK W GALARECE CZERWONEJ+KREM BUDYNIOWY+BISZKOPT JASNY+KREN BUDYNIOWY+KREM Z JABŁEK W GALAREDCE ŻÓŁTEJ+KREM BUDYNIOWY+PLACEK MIODOWY.