Leszcz po kapitańsku

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokroić w paseczki. Oczyszczoną i wypatroszoną

Leszcz po kapitańsku

Składniki:

Leszcz po kapitańsku

 

  • 1 kg leszcza
  • tłuszcz do smażenia
  • 15 dag cebuli
  • 5 dag suszonych grzybów
  • 2 dag kaparów
  • 250 ml śmietany
  • 4 dag koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • vegeta

Sposób przygotowania:

Leszcz po kapitańsku
Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokroić w paseczki. Oczyszczoną i wypatroszoną rybę umyć, również pokroić w paseczki, lekko podsmażyć na tłuszczu. Dodać pokrojoną drobno cebulę, lekko zrumienić, dodać grzyby, opłukane kapary i koncentrat pomidorowy, wlać śmietanę, wymieszać z przyprawami i dusić do miękkości, często mieszając. Następnie połączyć z posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.