marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Likier z cukierków mlecznych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Cukierki rozpakować i zalać mlekiem w dużym garnku.Podgrzewać powoli,mieszając.Zmiksować.Wlać z wódką do karafki.Chłodzić 24 h.

Likier z cukierków mlecznych

Składniki:

Likier z cukierków mlecznych

 

  • 300 g."Mlekoli",
  • 250 ml.mleka 1,5%,
  • 250 wódki lub spirytusu.

Sposób przygotowania:

Likier z cukierków mlecznych
Cukierki po rozpakowaniu wsypać do dużego garnka czy rondla, a następnie zalać mlekiem. Podgrzewać na małym ogniu, mieszając nieprzerwanie, aż cukierki zmiękną. Wtedy to zmiksować je z mlekiem na jednolitą masę. Wystudzić i przelać do butelek lub karafki. Zakorkować je i wstrząsać mocno. Przechowywać w chłodnym miejscu, np. piwnicy lub lodówce przez całą dobę.