paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Mój drożdżowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zawsze się udaje,można dodac kruszonkę na wierzch

Mój drożdżowiec

Składniki:

Mój drożdżowiec

 

 

Sposób przygotowania:

Mój drożdżowiec
Łączymy ze sobą za pomocą miksera: mąkę, drożdże, masło, cukier, jajka, cukier wanilinowy, mleko, olej na jednolitą masę. Do gotowego ciasta dodajemy na końcu rodzynki i ponownie na małych obrotach miksujemy. Tak przygotowane ciasto na noc odstawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem. Następnego dnia przekładamy do wysmarowanej masłem i posypanej bułką formy. Pieczemy godzinę w 180C. Po upieczeniu sypiemy cukrem pudrem