agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Moja wuzetka z różowym kremem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moja wuzetka z różowym kremem smakuje rewelacyjnie

Moja wuzetka z różowym kremem

Składniki:

Moja wuzetka z różowym kremem

 

  • mąka tortowa 4 szklanki
  • kakao 4 łyżeczki
  • galaretka malinowa 1 szt
  • soda oczyszczona 2 łyżeczki
  • jajka 5 szt
  • margaryna 1 szt
  • cukier kryształ 1 szklanka
  • mleko 1,5 szklanki
  • śmietana 30% 3 opak
  • cukier puder 4 łyżki
  • polewa czekoladowa gotowa 1 opak
  • posypka kolorowa do ciast i deserów 1 opak

Sposób przygotowania:

Moja wuzetka z różowym kremem
Przygotować niezbędne składniki na ciasto. Wymieszać ze sobą następujące składniki: margarynę, cukier, jajka a następnie całość zmiksować po czym wsypać mąkę, kakao, sodę oczyszczoną. W dalszym ciągu miksować składniki. Na koniec wlać mleko. Dalej miksować. Ciasto wyłożyć do blaszki prostokątnej wyścielonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze około180-200 stopni C przez około 40 -50 minut, piec do suchego patyczka. Wyjąć ciasto, przekroić na dwie równe części. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywną masę z dodatkiem cukru pudru i z rozpuszczoną galaretką malinową przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu- jednak w mniejszej ilości wody rozpuścić galaretkę. Przygotowaną masę wyłożyć na jeden biszkopt, przykryć drugim biszkoptem. Rozpuścić polewę czekoladową według przepisu podanego na opakowaniu, wyłożyć polewę na wierzch ciasta i równomiernie rozsmarować polewę. Na koniec posypać posypką kolorową. Ciasto schłodzić w lodówce, gdy całkowicie zastygnie, wówczas dopiero porcjować.