oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moja chińska zupa z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozgrzewająca zupa z grzybami mun po chińsku.

Moja chińska zupa z mięsem mielonym

Składniki:

Moja chińska zupa z mięsem mielonym

 

  • 500g mięso mielone
  • 500g mieszanka warzyw chińskich mrożona
  • 100g makaron sojowy
  • 50g oliwa
  • papryka mielona ostra, sól
  • wegeta

Sposób przygotowania:

Moja chińska zupa z mięsem mielonym
Do dużego garnka dodać tłuszcz oraz po chwili mielone mięso wieprzowe. Przesmażyć wszystko do chwili aż mięso zacznie się smażyć. Do mięsa dodac 1 łyżkę papryki mielonej ostrej, przemieszać wszystko razem. Dodać mieszankę chińskich warzyw mrozonych i smażyć chwile. Po tym czasie wlać około 3 litrów wody i zagotować. Doprawić wegetą i dodać pocięty nozyczkami na małe kawałki makaron sojowy. Zagotować i zdjąć z ognia.

Tagi:

mięso makaron