SUPERPRZEPIS

Moje kopytka z cebulką

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Moje kopytka z cebulką Więcej zdjęć (3)

Gdy zostają mi z obiadu ziemniaki, to zawsze na drugi dzień robię kopytka

Składniki:

Moje kopytka z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Moje kopytka z cebulką
Ugotowane ziemniaki, wystudzić, zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Zagotować wodę, dodać sól i szybko zagnieść ciasto na kopytka, dodając mąkę, mąkę ziemniaczaną i jajko. Wyrobić dobrze ciasto, formować wałeczki i kroić je po skosie. Wrzucać od razu do gotowanej wody, gdy kopytka wypłyną na wierzch, gotować jeszcze 5 minuty, wybierać cedzakiem na talerz Cebulę obrać, pokroić w kostkę razem z kiełbasą, usmażyć na tłuszczu. Gotowe kopytka polać tłuszczem z cebulką i kiełbaską
Moje kopytka z cebulką
z podanych składników ciasta, zostało zagniecione ciasto ziemniaczane i pokrojone w kawałki
Moje kopytka z cebulką
z ciasta ziemniaczanego, zostały uformowane wałeczki