smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Mortadela z botwinką i serem feta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mortadela smażona z botwiną i serem feta. Wszystko obsmażone w płatkach kukurydzianych.Smaczna propozycja na obiad.

Mortadela z botwinką i serem feta

Składniki:

Mortadela z botwinką i serem feta

 

Sposób przygotowania:

Mortadela z botwinką i serem feta
1 Kiełbasę pokroić w 1 cm plastry. W każdym zrobić kieszonkę.

2 Na patelni rozgrzać masło i przez około 30 sekund podsmażyć na nim posiekany czosnek, a następnie dodać posiekaną botwinę bez buraczków.

3 Doprawić pieprzem i odstawić i palnika , dodać pokrojony w kostkę ser feta. 

4 Kieszonki kotleta napełnić farszem i obtoczyć je w roztrzepanym jajku, a następnie w płatkach kukurydzianych.

5 Smażyć natłuszczu z dwóch stron.