KarolinaS

KarolinaS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

mazurek wielkanocny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na mazurkową bazę ciastową, której najważniejszą częścią jest dekoracja- a to już po waszej stronie, udanej zabawy!

mazurek wielkanocny

Składniki:

mazurek wielkanocny

 

 

 

Sposób przygotowania:

mazurek wielkanocny
Miękkie masło łączymy z przesianą mąką i miksujemy. Wbijamy jaja i dodajemy cukier puder oraz trzy łyżki gęstej śmietany. Wszystko wyrabiamy na gładką masę. Jeśli ciasto jest zbyt "mokre" podsypujemy jeszcze mąką, jeśli za suche- dodajemy odrobinę więcej śmietany. Gotowe ciasto formujemy wkulę, zwijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. pół godzinki, po tym czasie wyciągamy, rozwałkowujemy nieco ciasto i układamy je pod kształt i rozmiar formy do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 15-20 minut - oczywiście doglądając. Gotowe ciasto dekorujemy., Smacznego!