pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Makaron tagliatelle szpinakowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

troszkę na sposób orientalny

Makaron tagliatelle szpinakowy

Składniki:

Makaron tagliatelle szpinakowy

 

  • 300 g makaron tagliatelle verdi,
  • 300 g mieso drobiowe,
  • imbir starty,
  • 1 marchew,
  • 1 bakłażan,
  • 1 seler naciowy,
  • 1 ananas świeży,
  • 1 pomarańcza obrana,
  • 1 papryka chilli świeża,
  • 1 cebula czerwona,
  • 2 łyżki sos sojowy,
  • 2 łyżki oliwa extra vergin,
  • przyprawa do kurczaka,

 

Sposób przygotowania:

Makaron tagliatelle szpinakowy
Mięso drobiowe nacieramy przyprawa do kurczaka, kroimy w plasterki i smażymy na rozgrzanej oliwie i przekładamy do miseczki. Na tej samej oliwie smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, świeżo starty imbir oraz posiekaną papryczkę chili. Po 5 min dodajemy marchew, bakłażana, seler naciowy pokrojone również w słupki i smażymy kolejne 5 min. Polewamy sosem sojowym, dokładamy mięso i dusimy kilka minut, aż mięso nabierze temperatury. Ugotowany i odcedzony makaron mieszamy z sosem, dodajemy kawałki pomarańczy i ananasa i gotowe. Smacznego.