HeloPoli

HeloPoli

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Makaron z małżami i krewetkami od Bawoła

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienite danie które mały Bawolik przygotowuje swojemu Szczurkowi.

Makaron z małżami i krewetkami od Bawoła

Składniki:

Makaron z małżami i krewetkami od Bawoła

 

  • Makaron ryżowy z tapioką,
  • mrożona mieszanka chińska,
  • imbir marynowany,
  • garść krewetek koktajlowych,
  • 0,25 kg małży gotowanych,
  • ćwiartka małej kapusty włoskiej,
  • sos chilli i sos sojowy,
  • pieprz,
  • papryka pikantna

 

Sposób przygotowania:

Makaron z małżami i krewetkami od Bawoła
Makaron należy ugotować w lekko osolonej wodzie, przez 4 minuty, a następnie po odcedzeniu wrzucamy makaron na rozgrzany olej i podsmażamy. Warzywa chińskie wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i dusimy, na drugiej patelni mrożone małże i krewetki podsmażamy na tłuszczu z 4 ząbkami posiekanego czosnku. Warzywa doprawiamy przyprawami i sosami i wlewamy owoce morza wraz z wywarem, który powstał przy ich duszeniu.