kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Makaron z mięsem po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Niezłe ostre jedzonko :) przygotujcie wodę :)

Makaron z mięsem po meksykańsku

Składniki:

Makaron z mięsem po meksykańsku

 

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka chili
  • sól
  • pieprz
  • zielona papryka
  • 250 g makaronu muszelki
  • 400 g ugotowanej fasoli
  • 125 g tartego sera

Sposób przygotowania:

Makaron z mięsem po meksykańsku
Siekamy cebulkę i przesmażamy ją na oleju. Dodajemy do niej mięso i podrumieniamy je. Kroimy paprykę w kostkę i dodajemy ją do mięsa. Dokładamy koncentrat pomidorowy, 1/2 szklanki wody a potem doprawiamy na ostro chili, solą i pieprzem.Przykrywamy i gotujemy 15 minut. Gotujemy makaron. Mięso mieszamy z makaronem i fasolą. Posypujemy serem i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 *C. Smacznego!