Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Makaron z indykiem w sosie beszamelowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni. Przygotowujemy sos beszamelowy. Wykładamy składniki na tal

Makaron z indykiem w sosie beszamelowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron z indykiem w sosie beszamelowym

 

  • ½ opakowania makaronu świderki
  • 30 dag mięsa indyczego
  • ½ opakowania warzyw na patelnie
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Makaron z indykiem w sosie beszamelowym
Makaron gotujemy według przepisu z opakowania. Mięso kroimy na drobne kawałki. Obsmażamy na patelni. Gdy się lekko zrumieni dodajemy warzywa i podlewamy odrobiną wody. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy aż warzywa dojdą. W tym samym czasie przygotowujemy sos beszamelowy. 2/3 sosu łączymy z makaronem a resztę pozostawiamy do polania na warzywa z mięsem.
Makaron z indykiem w sosie beszamelowym
mięsa indyczego z sosem
Makaron z indykiem w sosie beszamelowym
Mięso kroimy według uznania w kostkę i lekko obsmarzamy