Sposób przygotowania:
Makaron z szpinakiem i rybą
Zaczynamy od ryby.Czyli świeżą rybę posolić, popieprzyć i odstawić przykrytą folią do lodówki na jedną godzinę. Makaron ugotować al-dente. Na dwóch łyżkach rozgrzanego oleju podsmażyć pokrojoną drobniutko cebulę. Kiedy cebula będzie miękka dodać szpinak. Szpinak doprawić solą, pieprzem i odparować wodę. Pod koniec odparowywania wody ze szpinaku dodać jeden ząbek posiekanego czosnku i ostudzić. Wysmarować oliwą naczynie żaroodporne. Do naczynia wyłożyć równomiernie makaron, na makaron pokrojoną w kostkę rybę i szpinak. Na szpinak wyłożyć pokrojoną w plasterki mozarellę, posypać oregano. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza przez 30 minut. Zapiekanie może być trochę dłuższe jeśli szpinak nie będzie dobrze odparowany.Podawać na gorąco.