Makaron z sosem pieczarkowo-cukiniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do degustacji dania

Makaron z sosem pieczarkowo-cukiniowym

Składniki:

Makaron z sosem pieczarkowo-cukiniowym

 

Sposób przygotowania:

Makaron z sosem pieczarkowo-cukiniowym
Zaczynamy od makaronu musimy go ugotować al-dente.Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Cukinię umyć i pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć pieczarki, tak długo aż odparują wodę.Następnie do pieczarek dodać pokrojoną cukinię, rozgnieciony czosnek i smażyć, aż do miękkości i odparowania wody. Warzywa doprawić do smaku solą i pieprzem. Warzywa ostudzić, następnie dodać obie śmietany całość wymieszać, doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba. Sos podgrzać na małym ogniu, aż zgęstnieje. Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać startym parmezanem.Podawać na gorąco.