Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron kokardki z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczne i sycące danie z makaronu.

Makaron kokardki z mięsem i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron kokardki z mięsem i warzywami

 

  • 40 dag makaronu kokardki
  • 1/2 kg mięsa wieprzowego bez kości
  • 1 cebula
  • 30 dag warzyw na patelnię
  • 3 łyżki oleju
  • 390 g pomidorów krojonych z czosnkiem i oliwą (karton)
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa w płynie do zup

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron kokardki z mięsem i warzywami
Mięso przemielić w maszynce. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać mięso i smażyć przez kilka minut. Następnie wsypać warzywa, wlać odrobinę wody, wymieszać i dusić pod przykryciem około 10 minut. Do mięsa z warzywami włożyć pomidory, smażyć do odparowania płynu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, rozłożyć na talerze, wyłożyć mięso z warzywami, podawać.
Makaron kokardki z mięsem i warzywami
Podsmażone mięso z cebulą połączyć z warzywami
Makaron kokardki z mięsem i warzywami
Wymieszać i dusić pod przykryciem przez 8-10 minut
Makaron kokardki z mięsem i warzywami
Następnie dodać pomidory z czosnkiem i oliwą
Makaron kokardki z mięsem i warzywami
Wymieszać i smażyć do odparowania płynu przyprawić do smaku