Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

SUPERPRZEPIS

Makaronowa potrawka wegetariańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Makaronowa potrawka wegetariańska

Makaronowa potrawka wegetariańska

Składniki:

Makaronowa potrawka wegetariańska

 

Sposób przygotowania:

Makaronowa potrawka wegetariańska
Makaron gotujemy al dente. Grzybki Mun gotujemy kilka minut do miękkości i kroimy. Na oliwie podsmażamy cebulę drobno pokrojoną i pieczarki pokrojone jak kto lubi. Kiedy pieczarki puszczą sok i jest go bardzo dużo dodajemy śmietanę, mieszamy, dodajemy grzybki mun i zagotowujemy, wsypujemy gorący makaron. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy, niech pije sos i pęcznieje.W tym czasie otwieramy puszki, wylewamy sosy i kroimy pietruszkę drobniutko. Po godzinie, kiedy makaron jest już mięciutki i nasączony sosem, sosu już prawie nie ma, a pieczarki i grzybki przyklejone są do makaronu dodajemy "odpuszkowane" produkty, pietruszkę i mieszamy. Można zjeść na ciepło, można na zimno.

Tagi:

makaron