Sposób przygotowania:
Maksi truskawkowe ciasto na zimno wg Di.
Truskawki pokroić w plasterki. Galaretkę rozrobić z wodą (wg przepisu na opakowaniu) i odstawić do lodówki (aby stężała).
Żelatynę rozpuścić w około 50-100 ml gorącej wody i ostudzić. Przygotować mus truskawkowy. Truskawki rozdrobnić blenderem, dodać cukier i odrobinę rozrobionej żelatyny lub galaretki (aby masa zgęstniała)
Przygotować masę z serków. Serki zmiksować z cukrem i ostudzoną żelatyną.
W tortownicy układać warstwowo: biszkopty maczane w galaretce, truskawki, masa serkowa, truskawki, mus truskawkowy, biszkopty maczane w galaretce, truskawki, galaretka.
Ciasto schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia mas.
Żelatynę rozpuścić w około 50-100 ml gorącej wody i ostudzić. Przygotować mus truskawkowy. Truskawki rozdrobnić blenderem, dodać cukier i odrobinę rozrobionej żelatyny lub galaretki (aby masa zgęstniała)
Przygotować masę z serków. Serki zmiksować z cukrem i ostudzoną żelatyną.
W tortownicy układać warstwowo: biszkopty maczane w galaretce, truskawki, masa serkowa, truskawki, mus truskawkowy, biszkopty maczane w galaretce, truskawki, galaretka.
Ciasto schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia mas.