karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Marcepanowe kartofelki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Marcepanowe kartofelki - smak dzieciństwa

Marcepanowe kartofelki

Składniki:

Marcepanowe kartofelki

 

Sposób przygotowania:

Marcepanowe kartofelki
W rondelku rozpuszczamy margarynę, dodajemy śmietanę i cukier. Całość doprowadzamy do zagotowania. Do zagotowanych składników dodajemy suchą kaszę manną i gotujemy całość ok. 5 minut na małym ogniu. Dodajemy do smaku kilka kropel olejku migdałowego. Całą masę studzimy, co jakiś czas mieszając. Lekko ciepłą masę nabieramy łyżką, formujemy kartofelka o średnicy ok. 2cm i obtaczamy w kakao. Gdy całkowicie ostygną są gotowe do zjedzenia.
Smacznego :)