migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Marchewka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Uwielbiam taką marcheweczkę do obiadku.Można podawać na ciepło lub na zimno. Gdy zostanie mi z obiadu to zajadam sama na kolację.

Marchewka do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewka do obiadu

 

  • 1 kg ugotowanej marchewki
  • 125 g masła
  • 3 łyżki mąki
  • ewentualnie tymianek

Sposób przygotowania:

Marchewka do obiadu
Ugotowaną marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło i dodać pokrojoną marchewkę. Smażyć przez chwilę aż marchewka zrobi się lśniąca. Następnie dodać mąkę. Dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze chwilę. Można dodać nieco tymianku, ja wolę nie dawać żadnych przypraw i pozostawić słodki smak marchewki. Podawać jako dodatek do obiadu na ciepło lub na zimno.
Marchewka do obiadu
Etap 1 Ugotowanamarchewke obrac ze skórki.
Marchewka do obiadu
Etap 2 Następnie marchewkę pokroic w kostkę.
Marchewka do obiadu
Etap 3 Na patelni rozpuścić masło i dodać pokrojoną marchewkę. Smażyć przez chwilę aż marchewka zrobi się lśniąca.
Marchewka do obiadu
Etap 4 Następnie dodać mąkę. Dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze chwilę.

Tagi:

marchewka