Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Markizy waniliowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Biszkoptowe markizy z nadzieniem maślano waniliowym, słodki poczęstunek dla niespodziewanego gościa.

Markizy waniliowe

Składniki:

Markizy waniliowe

 

Sposób przygotowania:

Markizy waniliowe
Trzy jajka wybij do miski oddzielając białka od żółtek, Białka ubij na sztywną pianę wraz z cukrem kryształem, gdy cukier się rozpuści dodaj żółtka i delikatnie wymieszaj. Przesianą mąkę połącz z ubitymi jajkami, gotowe ciasto przełóż do rękawa cukierniczego. Biszkopty wyciskaj na blachę wyłożoną papierem, piecz w 175 stop przez 15 min. Z mleka, wanilii i mąki ugotuj masę przypominającą budyń dodaj żółtko i rozetrzyj całość, masło ubij z cukrem pudrem i dodawaj do niego przestudzoną masę budyniową. Gotową masą smaruj płaskie strony biszkoptów, przed podaniem oprósz pudrem.