aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Marynowana papryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna papryka na kanapki czy do sałatek.

Marynowana papryka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marynowana papryka

 

  • 1,5 kg papryki
  • 0,5 kg cebuli
  • Zalewa:
  • 2 litry wody
  • 1 szl octu
  • 20 dag cukru

Sposób przygotowania:

Marynowana papryka
Paprykę myjemy i kroimy w ósemki lub ćwiartki. Cebulę myjemy i obieramy i kroimy w piórka. Następnie cebulę mieszamy z papryką nasalamy na 40 minut. Zalewę gotujemy z octu, wody i cukru, do gotującej wsypujemy paprykę z cebulą i gotujemy do 5 minut. Gorące wkładamy do słoików i pasteryzujemy do 7 minut.
Marynowana papryka
Pokrojona papryka w ósemki, gotowa do nasolenia.
Marynowana papryka
Cebula obrana i pokrojona w piórka gotowa do dodania do papryki.
Marynowana papryka
Przygotowana zalewa z wody, octu i cukru.
Marynowana papryka
Wymieszana papryka z cebulą i nasolona na 40 minut.

Tagi:

papryka