Marynowane grzybki wg Yvonne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachecam do spróbowania.....

Marynowane grzybki wg Yvonne

Składniki:

Marynowane grzybki wg Yvonne

 

 

Sposób przygotowania:

Marynowane grzybki wg Yvonne
Najpierw grzyby czyścimy, płuczemy, wrzucamy do wrzątku i gotujemy przez 5 minut. Odcedzamy. W garnku zagotowujemy 1 l wody. Cebulę kroimy w plasterki, wrzucamy wraz z marchewką do wrzątku. Dodajemy ocet, cukier i sól. Doprowadzamy do wrzenia. Na dno każdego słoiczka wkładamy po 1 liściu laurowym, 3 kulki ziela, plasterek marchewki oraz cebuli. W słoiku układamy luźno grzyby, zalewamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 5 minut od momentu zagotowania wody.

Tagi:

grzyby