motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Masa czekoladowo-orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Masa czekoladowo - orzechowa

Masa czekoladowo-orzechowa

Składniki:

Masa czekoladowo-orzechowa

 

Sposób przygotowania:

Masa czekoladowo-orzechowa
Orzechy mielimy przez maszynkę. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej a następnie chłodzimy. Cukier mielimy na cukier puder. Do miski dajemy miękkie masło i ucieramy do białości razem z cukrem pudrem. Następnie dalej ucierając dodajemy po troszku zimną roztopioną czekoladę i zmielone orzechy. Na koniec wlewamy po troszku kieliszek wódki. Przygotowaną masą przekładamy ciasto.

Tagi:

czekolada