marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Masło szynkowe z papryką i pieprzem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Szynkę gotowaną lub kiełbasę szynkową pokroić drobno,a papryki opłukać,oczyścić,pokroić.Zmieszać z masłem i przyprawami.Formować,chłodzić.

Masło szynkowe z papryką i pieprzem.

Składniki:

Masło szynkowe z papryką i pieprzem.

 

  • 125 g.masła Pilos,
  • 80 g.krojonej szynki lub kiełbasy szynkowej,
  • 2 średnie czerwone papryki,
  • 2 łyżeczki soli jodowanej,
  • dwie szczypty pieprzu ziołowego lub czerwonego w kulkach.

Sposób przygotowania:

Masło szynkowe z papryką i pieprzem.
Szynkę gotowaną lub kiełbasę szynkową po odważeniu,pokroić w drobną kostkę,a papryki opłukać,oczyścić z nasion i ogonków oraz
pokroić równie w kostkę.Zmieszać z masłem całość,doprawić solą i pieprzem ziołowym lub czerwonym w kulkach,można je nieco
rozdrobnić na deseczce nożem.Formować rulon z masy,zwinąć ciasno w folię spożywczą.Wstawić na godzinę do lodówki.Przed
podaniem wyjąć nieco wcześniej z lodówki i pokroić jak poprzednio
w plastry.Podawać do pieczywa białego lub ziarnistego, w tym bułeczek.