Sposób przygotowania:
Medaliony cielęce
1.Pieczarki oczyszczamy,myjemy i osuszamy. Kroimy w plasterki. Cielęcinę myjemy osuszamy i kroimy w plastry. W plastrach miesa robimy kieszonkę
2. Do kieszone wkłądamy po 2 platerki pieczarek, ciasno obwiązujemy nicią kuchenną. Formujemy i obtaczamy w panierce.
3. Smażymy na tłuszczu z obu stron, przekądamy na półmisek i trzymamy w cieple.
4. Grzyby wrzucamy na tłuszcz po mięsie i smażymy, aż woda odparuje. Przyprawiamy, wlewamy śmietanę i zagotowujemy. Medaliony podajemy z sosem, posypane natką.
2. Do kieszone wkłądamy po 2 platerki pieczarek, ciasno obwiązujemy nicią kuchenną. Formujemy i obtaczamy w panierce.
3. Smażymy na tłuszczu z obu stron, przekądamy na półmisek i trzymamy w cieple.
4. Grzyby wrzucamy na tłuszcz po mięsie i smażymy, aż woda odparuje. Przyprawiamy, wlewamy śmietanę i zagotowujemy. Medaliony podajemy z sosem, posypane natką.