EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Medaliony cielęce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny sposób na cielęcinę :D

Medaliony cielęce

Składniki:

Medaliony cielęce

 

  • 20 dag piecarek
  • 60 dag cirlciny z udżca
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz biał
  • 1/2 szkl smietany 22%
  • Panierka:
  • 2 jajka
  • 1 op. preparowanego ryżu

Sposób przygotowania:

Medaliony cielęce
1.Pieczarki oczyszczamy,myjemy i osuszamy. Kroimy w plasterki. Cielęcinę myjemy osuszamy i kroimy w plastry. W plastrach miesa robimy kieszonkę
2. Do kieszone wkłądamy po 2 platerki pieczarek, ciasno obwiązujemy nicią kuchenną. Formujemy i obtaczamy w panierce.
3. Smażymy na tłuszczu z obu stron, przekądamy na półmisek i trzymamy w cieple.
4. Grzyby wrzucamy na tłuszcz po mięsie i smażymy, aż woda odparuje. Przyprawiamy, wlewamy śmietanę i zagotowujemy. Medaliony podajemy z sosem, posypane natką.

Tagi:

ryż jajko jajka