Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Meksykańska zupa z kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ola !!!

Meksykańska zupa z kukurydzy

Składniki:

Meksykańska zupa z kukurydzy

 

  • 2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 2 średnie cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka sproszkowanej kurkumy
  • 2 świeże papryczki chili
  • 1 łyżka posiekanej kolendry lub natki pietruszki
  • 1,5 l rosołu (może być z kostki)
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Meksykańska zupa z kukurydzy
Cebulę obrać. Pokroić w kostkę. Papryczki pozbawić nasion i drobno posiekać. Wymieszane warzywa przesmażyć na gorącym tłuszczu do zeszklenia cebuli. Kukurydzę osączyć i podzielić na 2 części. Pierwszą z nich wymieszać z kurkumą, cebulą i chili. Zalać rosołem. gotować pod przykryciem ok. 15 min. Przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać pozostałą kukurydzę. Przyprawić solą i pieprzem. Zagotować. Posypać zieloną posiekaną kolendrą lub natką pietruszki.