czarnakawa

czarnakawa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Meksykanska zupa fasolowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna i szybka do zrobienia zupa

Meksykanska zupa fasolowa

Składniki:

Meksykanska zupa fasolowa

 

  • 2 zupy fasolowe w proszku
  • 60 dag miesa mielonego
  • 2 celube
  • puszke czerwonej fasoli
  • 2 male puszki lub 1 duza koncentratu pomidorowego
  • 1 czerwona papryka
  • sol, pieprz, bayzlia, oregano, majeranek, czosnek

Sposób przygotowania:

Meksykanska zupa fasolowa
Zupy fasolowe ugotowac w troche wiecej wody niz podano na torebce. Mieso mielone udusic z cebula, dodac do zupy. Fasole przeplukac i dolozyc do zupy, dodac koncentrat pomidorowy i pokrojona w cienkie paski papryke. Gotowac 5-10 min., doprawic sola, pieprzem, bazylia, oregano, majerankiem. Po wylaczeniu wycisnac kilka zabkow czosnku.